uitzicht 1

UITZICHT

Jouw bedrijf klaar voor de toekomst

Iedereen doet graag zaken met een eigentijds en professioneel bedrijf waar medewerkers met plezier werken. Door vergrijzing en digitalisering ontstaan er verschuivingen en krapte op de arbeidsmarkt. Hoe behoud je als werkgever goede medewerkers? Werknemers stellen meer eisen aan een baan dan alleen een goed salaris. Om als werkgever aantrekkelijk te blijven is een positieve profilering van groot belang. Als businesspartner sta ik naast je en starten we op basis van het actieplan een ontwikkelingstraject, met als centrale aandachtsgebieden: vitaliteit, professionaliteit en financiële stabiliteit.

Vitaliteit is meer dan een fruitmand op kantoor

Medewerkers vitaal en betrokken maken en houden, daar is meer voor nodig dan een fruitmand op kantoor, sta-werkplekken en een wandeling in de pauze. Echte aandacht voor vitaliteit heeft een positieve invloed op de motivatie en het functioneren van werknemers. Ik hecht daarom veel waarde aan de ontwikkeling van:

  • oprechte aandacht voor werknemers;
  • persoonlijke ontwikkeling en zingeving;
  • sociale acceptatie binnen teams;
  • mate van werkdruk en stress;
  • werkvermogen (de mate waarin iemand zowel geestelijk als lichamelijk zijn of haar huidige werk uit kan voeren);
  • past de skillset (nog) wel bij de functie?

Mijn rol als projectcoördinator

Om je bedrijfsprocessen te optimaliseren is het ontwikkelingstraject specifiek afgestemd op jouw onderneming. Samen met je werknemers formeer ik een projectgroep, waarin ik projectcoördinator ben en de schakel vorm tussen korte termijn acties en lange termijn doelen. Ik zet de juiste middelen en waar nodig specialisten (partners) in op specifieke vraagstukken. Tijdens de implementatie blijven medewerkers betrokken bij het proces en de doelstellingen, om te werken aan een bedrijfscultuur waarin werknemers zich medeverantwoordelijk voelen om de gestelde doelen te behalen.

Financieel gezond met een ontwikkelingstraject op maat

Voor een financieel gezond bedrijf is een aanpak op maat nodig. Bij het verbeteren van je financiële situatie, je cashflow en rendement komt mijn financiële achtergrond sterk van pas. Uit de financiële analyse wordt voor mij snel duidelijk wat de problemen zijn en welke acties we kunnen ondernemen om het bedrijf weer financieel stabiel te maken. Om ervoor te zorgen dat je bedrijf ook na afronding van het traject gezond en wendbaar blijft, help ik je bij het grijpen van nieuwe kansen en het blijven behalen van doelen die in het vooruitzicht liggen.

uitzicht 2
wolkje groen

“Ingrid gaat voor de ontwikkeling van medewerkers. Daar doet ze veel voor. Daarnaast hecht ze veel waarde aan teambelang en de ontwikkeling van het team. Ze stelt zich zelf hierbij ook kwetsbaar op. Ze is goed thuis in de systemen en weet haar doelen vaak te halen. Ze is leergierig en wil vooruit. Netwerken gaat haar makkelijk af.”

Bas Snels, directeur Bedrijven – Rabobank