Een nieuwe berg

Foto bij blog Een nieuwe berg | Business ProVit

Winter 2017 – Volledig geblokkeerd, met mijn snowboard vastgenageld aan de berg, het angstzweet breekt me uit. Ik durf niet meer voor- of achteruit. Ik doe mijn snowboard uit en gooi het met een enorme boosheid door de lucht en het landt met een grote sneeuwwolk in de poeder. Boos, verdrietig en moedeloos sta ik daar, alleen…! Ik ben over al mijn grenzen gegaan en mijn lichaam trekt aan de noodrem.

Keihard, vol loyaliteit en betrokkenheid had ik gewerkt om daar te komen waar ik wilde zijn, manager van het team MKB en ik realiseerde me ineens dat ik op de top van de verkeerde berg stond. Ergens onderweg was ik mijn passie en bevlogenheid verloren. De signalen zijn er meerdere malen geweest, ik heb niet de tijd en moeite genomen ernaar te luisteren. Ik moest tenslotte door!

Mijn betrokkenheid en loyaliteit wonnen het van luisteren naar wat deze signalen mij te vertellen hadden, met alle gevolgen van dien…

En dat was de start van de beklimming van een nieuwe berg. De start van Business ProVit!

Het is mijn missie om een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van mensen en organisaties. En juist in deze combinatie omdat ik geloof dat arbeid een grote invloed heeft op de vitaliteit van mensen en andersom heeft de vitaliteit en bevlogenheid van mensen een grote impact op de resultaten binnen een bedrijf. Ik krijg er energie van als ik mijn kennis, ervaring en leermomenten kan overdragen zodat een ander daar beter van wordt en ervan kan leren.

We bevinden ons in een veranderend tijdperk, waarin fundamentele wijzigingen plaatsvinden. Denk aan arbeid en de arbeidsmarkt, technologische ontwikkelingen, innovaties en ook de grenzen van onze aarde hebben we met elkaar bereikt. Dit eist een andere aanpak en dat vraagt veel van leiderschap, mensen en organisaties. Ik help ondernemers bij het gezond en wendbaar maken van het bedrijf. En dat begint bij mensen!

Mijn ervaring is dat vóór dat bedrijven echt vastlopen, er al signalen zijn geweest die om aandacht vroegen. En ondernemers hebben die signalen in veel gevallen ook gezien of gevoeld. Ze laten zich vaak leiden door de waan van de dag, of vertellen zichzelf dat het binnenkort vast wel beter gaat.

Er is nog geen financiële pijn, die helaas vaak nodig blijkt om in actie te komen. Maar wanneer je financiële pijn voelt, ben je al laat in het proces, zonder geld is het moeilijk te investeren in je mensen en je interne organisatie.

De signalen beginnen vrijwel nooit bij financiën, maar ergens anders in je bedrijf, dus neem de signalen serieus en voorkom dat je straks op de verkeerde berg staat!

Welke signalen ervaar jij binnen je bedrijf?

  • Onrust en het gevoel grip te verliezen?
  • Ben je de hele dag brandjes aan het blussen?
  • Veel wisselingen van medewerkers?
  • Gebrek aan betrokkenheid en hoog verzuim?
  • Processen die niet lopen?
  • Klanten die lang moeten wachten en gaan klagen?
  • Gebrek aan cash?
  • Teruglopende resultaten?

Luister naar de signalen en handel ernaar! Ze hebben je echt iets te vertellen.

Economisch gaat het voor de wind en daar zit een groot gevaar. De resultaten zijn goed, opdrachten stromen binnen, je vliegt van de ene klant naar de andere klant. So far, so good!

“Als je bedrijf geen problemen heeft, dan heb je een probleem.”
– Eelco de Boer –

Maar wat als je door de tijd en ontwikkelingen wordt ingehaald? Je was bezig brandjes te blussen, maar hebt niet de tijd genomen eens goed te kijken naar wat er om je heen gebeurd. Ondernemen is vooruitkijken, creatief zijn, creatief zijn, ontwikkelen en anticiperen op de veranderingen. Dit vraagt een gezond en wendbaar bedrijf.

Maarre, wat is dan een gezond bedrijf?

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Een gezond bedrijf werkt vanuit een eigentijdse en onderscheidende strategie. Er is evenwicht in focus op een professionele interne organisatievitale mensen en financiën. Het is allemaal even belangrijk en in mijn visie kun je het onmogelijk los van elkaar zien. Het zijn communicerende vaten. Als het op een van de gebieden niet lekker loopt, heeft dat direct invloed op de andere gebieden.

Dat is wat ik doe, ik werk met ondernemers en hun team aan een toekomstbestendig en wendbaar bedrijf, waar we constant focus houden op de aandachtsgebieden Mensen, Processen en Geld.

We schakelen tussen korte termijn acties om de lange termijn doelen te behalen. Van werken bij de waan van de dag, naar met plezier en focus werken naar doelen, resultaten behalen en die ook vieren. Van reageren op veranderingen naar anticiperen op veranderingen. Dat geeft rust en flow, werkplezier en zorgt voor verbetering van de resultaten. Het geeft tijd en ruimte voor creativiteit om samen te werken aan de volgende stap die nodig is. We werken samen aan een eigentijds en professioneel bedrijf, waar mensen met veel plezier werken. Daar wil iedere klant graag zaken mee doen!

O, ja en ook nog even dit….! Wat vaak in de weg zit is het idee dat je alles zelf moet kunnen. Sommige mensen noemen het ego. Je bent toch ook zelf gekomen waar je nu bent? Maar:

“Je weet niet wat je niet weet.”

Daar heb je anderen voor nodig, anderen die je scherp houden en zien wat jij niet ziet. Is dat spannend? Zeker! Ik heb geleerd dat inzichten en vragen van anderen ontzettend verhelderend werken. Dat is geen zwakte, het is pure kracht te zien en te erkennen dat je een ander inzicht nodig hebt.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. Ik garandeer je een leuk gesprek met nieuwe inzichten!

Ingrid Zijlmans | 06-10 55 12 94 | ingrid@businessprovit.nlwww.businessprovit.nl

Ondertussen heb ik overigens mijn snowboard weer aangedaan en ben ik onderweg naar de top van mijn nieuwe berg, ik geniet van het uitzicht! Ik snowboard met vallen en opstaan, maar met passie en plezier naar de volgende lift. In die lift kijk ik terug naar wat er goed is gegaan en denk ik na over wat of wie ik nodig heb om mijn plezier vast te houden en om het de volgende afdaling nog beter te doen. Dit is echt een fantastische berg!